Zacusca cu fasole,gogosari si vinete

de kamy in Zacusca, 4 Oct 2010 | 28872 vizualizari

 

In week-end de obicei ma duc la"mosie"unde,de data asta,am facut ultimele conserve pt iarna...asa ca postez zacusca pe care o fac eu,preferata Sabinei.De vreo 5 ani nu fac dupa reteta zacusca,pun la ochi si dupa gustul nostru,dar o sa incerc sa dau niste cantitati aproximative.Noua nu ne place clasica zacusca cu fasole in care se adauga numai gogosari,ci mai pastoasa,asa ca pun si vinete si nu toc fasolea boabe(ne place intreaga)
Am avut ajutoare la curatat si amestecat in zacusca...sotul si un prieten de familie...daca tot au vrut gratar...sa faca si ei ceva...nu?
Sper sa va placa reteta si sa o faceti in viitor.

 

INGREDIENTE

  • ulei 1 l
  • ceapa 1,5 kg
  • morcovi 1 kg
  • gogosari 6 kg
  • vinete 3 kg
  • fasole boabe 1,5 kg
  • bulion 1 l(sau pasta de rosii diluata in apa)
  • foi de dafin 10 buc
  • sare si piper

 

Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole,gogosari si vinete:

Am curatat ceapa de cu seara si am lasat-o pana a doua zi in apa.A doua zi am curatat morcovii,gogosarii iar fasolea boabe am pus-o la fiert in apa cu sare(era de anul asta...daca aveti fasole mai veche,o puneti la inmuiat in apa rece cu o zi inainte).Ceapa,morcovii,gogosarii si vinetele(pe care le-am avut in congelator si le-am pus la dezghetat de seara)le-am dat prin robot.Fasolea,dupa ce am fiert-o cat sa fie numai buna de mancat,am scurs apa de pe ea si am lasat-o sa astepte.

Am pus uleiul in ceaun si am adaugat morcovii pe care i-am calit pana a secat zeama care si-au lasat-o,am adaugat ceapa cu care am facut la fel,dupa care gogosarii(eu nu-i coc ca am impresia ca pierd prea mult timp si nici nu am rabdare cu curatatul),foile de dafin,sare si piper macinat(nu-mi place piperul boabe sa-l zdrobesc prin gura).Au fiert toate pana am simtit gogosarul f moale,am adaugat vinetele si bulionul,am mai lasat sa fiarba cateva clocote dupa care am adaugat fasolea boabe fiarta.Am amestecat bine si des,am gustat si am mai adaugat sare pt ca era nevoie.Cam atat.Eu nu ma iau dupa chestia cu ...e gata zacusca atunci cand uleiul se ridica...cand pun zacusca in borcane,incing putin ulei intr-un ibric si pun la fiecare burcan putin ulei deasupra,dupa care infiletez capacele si le fierb in duntz 1 ora si le las acolo pana se racesc. 

Rezultatul si satisfactia mea...in poza de mai sus...2 borcane in prima zi!!!

TIPS-URI

1

daca fac zacusca pe aragaz,le calesc toate ca la ceaun,pana la vinete(inclusiv)dupa care bag cratita in cuptor unde se fierb ff bine fara sa mai amestec.Cand sunt fierte bine,scot cratita din cuptor adaug fasolea boabe(fiarta),gust si mai pun sare daca e nevoie si o mai las in cuptor cam 15-20 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu fasole,gogosari si vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

kamy 1

05.10.2010, 21:15

mihaela,multumesc

epurasha2bb 1

07.10.2010, 08:53

ce ''zacuscuta '' frumoasa ai! sa-ti traiasca , sunteti o familie vesela si frumoasa ca- reclamele americane! super!

kamy 1

07.10.2010, 17:03

multumesc iubitaesti o dulcica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca ca la mama